На 1 Март 2017 година в музя ще се състои голям поетичен рецитал.

НАЦИОНАЛНИЯТ МУЗЕЙ „ЗЕМЯТА И ХОРАТА” И СЪЮЗЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ ОРГАНИЗИРАТ ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – 3 МАРТ ТЪРЖЕСТВЕН РЕЦИТАЛ

На 1 Март 2017 година от 17:00 часа, в зала „Гигантски кристали“ на музя ще се състои голям поетичен рецитал.
Събитието е организирано от НМ „Земята и хората“ и Съюза на българските писатели във връзка с отбелязването на Националния празник на Република България – 3 март.
Поети от различни поколения ще представят свои поетични произведения, посветени на празника. Сред тях са Александър Михайлов, Теодор Константинов, Матей Шопкин, Димитър Христов, Александър Капралов и др. Водещи на тържеството ще бъдат Председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и поета Иван Есенски.

На 3 Март 2017 година по традиция посещенията в НМ „Земята и хората“ е свободен. Децата, наред с впечатленията от прекрасните кристали и скъпоценни камъни, отнасят със себе си като подарък по един трибагреник.

Националният музей „Земята и хората“ работи целогодишно без почивен ден от 10.00 до 18.00 часа, като всеки последен понеделник от месеца е с безплатен вход.