ИЗЛОЖБИ

Националният музей „Земята и хората” предоставя  експозиционна площ за гостуващи изложби, чрез които ежегодно се осъществява богата и разнообразна културна програма.

Представят се изложби, свързани с природните науки и посветени на опазването на природното наследство („60 години България в ЦЕРН”, „ Геопарк - Белоградчишки скали”, „Международен воден мост”, „ 90 години памет” на КаолинАД ); изложби с произведения на изящните и приложните изкуства, на художествени и народни занаяти; фотоизложби,  отразяващи  уникални природни феномени, етнографски обекти и комплекси.

В унисон с експозията подходящо място намират  изложби с образователна насоченост от различни области на знанието: изложби, посветени на юбилеи и на учени от различни области на науката със значим научен принос; изложби, отразяващи дейности, явления и събития, оставили следа в науката и в историята. Тематичният диапазон на изложбите е обширен и те предизвикват научен, културен, обществен и туристически интерес.

Традиционно в зала „Гигантски кристали” се реализират изложби конкурси на детски рисунки като „Мъдростта на народа ни” и на школите по рисуване към народните читалища .

Националният музейа "Земята и хората" гостува с три изложби в страната по повод Нощта на музеите - в Исторически музей Оряхово (https://www.facebook.com/museum.oriahovo?pnref=story), Исторически музей Ботевград (http://museumbot.bg/#news/2016051612033357398ce5bd1c3/1) и РИМ Търговище
http://www.itarmedia.bg/…/1740_nay-skapotsennite_kamani_v_s…